Intézményi eljárásrend

2020.09.02.

Eljárásrend - járványhelyzettel kapcsolatos intézkedések

Felhívjuk a szülők és a gyermekek figyelmét, hogy a járványhelyzet miatt és a vagyonbiztonság érdekében az iskola épületébe idegenek nem léphetnek be (szülők, családtagok sem).

Ügyintézés az iskolatitkárral előre egyeztetett időpontban lehetséges. Ez esetben szájmaszk és kézfertőtlenítő használata kötelező, és csak egy családtag léphet be az épületbe. Telefon: 06 83 376 008

Az iskola rendezvényei - a járványügyi előírásoknak megfelelően – nem nyilvánosak, vendégeket nem fogadunk.

Az iskolát kizárólag egészséges, betegség tüneteit (láz, köhögés, légzési nehézség, stb.) nem mutató gyermek látogathatja. A tünetek észlelése esetén - a Nemzeti Népegészségügyi Központ jelenlegi utasítása alapján - a gyermeket a szülő/gondviselő vigye orvoshoz. Ebben az esetben a gyermek az iskolát csak orvosi engedéllyel látogathatja újból. Betegség esetén a szülő nem kérhet online oktatást, mert azt csak az operatív törzs rendelheti el.

A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél vagy közvetlen hozzátartozójánál koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Minden gyermek rendelkezzen szájmaszkkal, ugyanis a közösségi tereken (folyosók, mosdók) kötelező viselni.

Az előírások szerint a testnevelésórákat a szabadban kell megtartani, ha az időjárás engedi. Kérjük, hogy a gyermekeknek ennek megfelelően biztosítsák a ruhát és cipőt. Különösen fontos az iskolai eszközök, ruházat gyakori tisztítása, szükség esetén fertőtlenítése.

Ebben az időszakban kiemelt figyelmet kell fordítani a járványügyi előírások betartására.

A fertőzések megelőzése érdekében minden tanuló hozzon egy-egy csomag papír zsebkendőt a tanév elején, majd év közben - szükség szerint, az osztályfőnök jelzése alapján – pótolja azt. Mivel a papír zsebkendő egyszer használatos, valószínű, hogy a megszokottnál nagyobb mennyiségre lesz szükség. Javasoljuk azt is, hogy a gyermeknek legyen saját kézfertőtlenítője.

A tanuló köteles az iskolába belépéskor, étkezés előtt és után, wc-használat, köhögés, tüsszentés után, stb. szappannal kezet mosni vagy fertőtleníteni.

A járványhelyzetre való tekintettel be kell tartanunk a távolságtartás szabályait, ami azzal is járhat, hogy a gyermekek szabadidős tevékenységeit a szabadidőztető pedagógus külön szabályozza.

A hivatalos szervek előírásai alapján a fenti szabályok változhatnak. Kérjük, folyamatosan kövessék az iskolai honlap információit.

www.zalaberiskola.hu