Távoktatás módja

2020.03.16.

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket iskolánk távoktatási rendjéről. Mindenekelőtt legfontosabb, hogy a gyerek úgy élje meg ezt a helyzetet mint kötelező mindennapi tevékenységet, tanulást. A KRÉTA-rendszeren keresztül a „házi feladat” funkcióban megtalálhatják az aktuális tantárgy soron következő leckéit, az ahhoz kapcsolódó feladatokat illetve a kijelölt munkafüzeti gyakorlatokat is. A mindennapi gyakorlatunkat követve a differenciált feladatadás is megjelenik. 

A gyermek órarendi beosztás szerint tanuljon, hiszen reggel 8 órától elindul a távoktatás, a tanár kiadja a feladatokat, a tanulnivalót és közli a visszaküldendőket (pl. teszt, kitöltött feladatlap, lefényképezett munkafüzeti megoldás, fogalmazás, vázlat- és jegyzetkészítés). Ezeket írásbeli feleletként, dolgozatként értékeljük. A tanulás közben törekszünk arra, hogy videókapcsolatot is tudjunk létesíteni az órarend szerint haladva (okostelefonnal, számítógéppel), hogy a tanár segíteni tudjon, ha szükséges. Ezek csak úgy tudnak megvalósulni, ha a gyermeknek van működő e-mail címe, amit a tanár kérésére elküld a KRÉTA-rendszeren keresztül.

Egy váratlan helyzet miatt (pl. Kréta-rendszer, számítógéppark túlterheltsége) a távoktatás fent tervezett folyamata változhat, ebben az esetben természetesen értesítjük Önöket.

Továbbá azokat a szülőket kérem, akiknek gyermekei nem vitték haza a taneszközeiket és a testnevelési felszerelésüket, hogy március 17-én kedden 8.00 – 9.00 közti időszakban tegyék ezt meg.

Zalabér, 2020. 03. 16.

Tisztelettel:                                                                                                                         Kiss Albert

                                                                                                                                  intézményvezető