2013-14

A 2013/14-es tanévben megvalósított pályázatok

Az Esély és ösztönzés című TÁMOP-3.3.8 – 12/2-0045 számú projekt e tanévi megvalósulásai az alábbiak voltak: egész tanéven át tartó kommunikációs - és gondolkodási képességek fejlesztését szolgáló felzárkóztató foglalkozások kiscsoportokban; pályaorientációs foglalkozások; alkotói hét Zircen; nyílt nap az iskolában; május váró délután az óvodásokkal közösen; családi nap. A nyári szünetben (június utolsó hetében) drámahét Balatonszárszón.

Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása (TÁMOP-3.3.14.A-12/1) nevet kapta az a program, amely a zalabéri és a zalaszentgróti iskola együttműködéséről szól. Ebben az együttműködésben közös kirándulás (Győr), vetélkedők, színház- és tárlatlátogatások (Zalaegerszeg: Hevesi Sándor Színház, Budapest: Nemzeti Galéria) történtek, illetve mindkét intézményben külön-külön folytak felkészítő foglalkozások az EU történetéről, a gyermekeket érintő társadalmi veszélyekről és az egészséges életmódról. A nyári szünetben pedig egy közös zánkai táborozás vár a tanulókra.

A kiváló programmal dolgozó alapfokú művészetoktatási intézmények között (NTP-AMI-13 kódszámmal) támogatott lett a zalabéri pályamunka is, amely A Laokoón-mítosz koronkénti értelmezései címet kapta. Ezeknek a műhelygyakorlatoknak az eredménye lett egy különösen szép és szokatlan tárlat a pincegalériában.

A zalabéri iskola rendez másodjára KGYTK országos tehetségnapot Budapesten, június 18-án a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolában. Ez a rendezvény az NTP-TTM-13-009 azonosító számú pályázat keretében valósul meg. A tehetségnapon a gyermekek művészeti produkciói, előadásai mellett a felnőttek előadásaira, szekcióüléseire, konzultációjára kerül majd sor.