2015-16

A 2015/16-os tanévben megvalósult pályázatok

Az NTP-KKI-A-15-0023 azonosító számú, Kisiskolákban működő tehetséggondozó programok támogatása – „Az alsó tagozatos kisiskolások bevezetése az Esély és ösztönzés programba” című pályázat 1.800.000 Ft támogatásban részesült. A projekt keretében Kreatív műhely, M(i)ért pont érték műhely, Tudományos diákköri műhely működött, Húsvétvárót szerveztünk és két alkalommal kirándultunk is: Szombathelyen a Vasi Skanzenben, Keszthelyen pedig a Festetics Kastélyban és múzeumokban jártunk. A Kreatív műhely alkotásait a Művészeti bemutatón is bemutattuk.

Az NTP-TV- 15-0110 kódjelű projekt az iskolánk által elindított felmenő rendszerű komplex tanulmányi verseny, a KGYTK újbóli megszervezését segítette elő. Az idei évben 2.500.000 Ft támogatást nyertünk, ami 5 regionális és 1 országos forduló megvalósítását tette lehetővé. A XV. országos döntő megrendezésére május 9-én, a budapesti Demjén István Református Általános Iskolában került sor. Minden résztvevő és felkészítő pedagógus elismerő oklevélben részesült, illetve a helyezettek tárgyi jutalmat is kaptak. A kiemelt első helyezettek tabletet vehettek át.

Az alapképességtől a kifejezésig (NTP-MOI-15-0061) című projekt a művészeti iskolában folyó képességfejlesztést segítette 1.600.000 Ft-tal. 10 felsős diák műhely- és drámafoglalkozásokon tevékenykedhetett. Elutaztak Budapestre a Ludwig és a Kiscelli Múzeumba, illetve Balatonfüreden a Vaszary Galériát látogatták meg. Mindkét alkalommal múzeumpedagógiai programokon vettek részt. Emellett az intézmény számára festészeti és tárgyformáláshoz szükséges anyagokat és eszközöket szereztünk be. A program zárórendezvényét – a Művészeti bemutatót – június 10-én tekinthették meg az érdeklődők.

A Zalabéri Általános Iskolában működő KGYTK (Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája) Tehetségsegítő Tanács által beadott NTP-HTT-15-0011 azonosító számú pályázatra – a KGYTK tehetségsegítő szervezetek hálózatának kialakítása című projektre – 2.000.000 Ft összegű támogatást ítélt meg a pályázatkezelő. A fentebb már említett KGYTK verseny önkontrollos hatásvizsgálata öt régióban valósult meg. A tapasztalatok átadásának és összegzésének színtere a Tehetségsegítő Tanács által 2016. május 27-én, Dorogon megrendezett tehetségsegítő referenciaintézményi hálózat országos konferenciája volt. Az egész napos programon 20 oktatási intézmény több mint 60 tehetségsegítő pedagógusa vett részt.