2016-17

A 2016/17-es tanév megvalósított pályázatai

Az NTP-KKI-16-0415 azonosító számú, Kisiskolákban működő tehetséggondozó programok támogatása – „Az alsó tagozatos kisiskolások bevezetése az Esély és ösztönzés programba” című pályázat 1.800.000 Ft támogatásban részesült. A projekt keretében Kreatív műhely, M(i)ért pont érték műhely, Tudományos diákköri műhely működött. Emellett Családi délutánt szerveztünk és az alsó tagozatos diákok egynapos kirándulását részben e keretből támogathattuk.

A MATEHETSZ által meghirdetett EFOP-3.2.1-15-2016-00001 azonosítóval ellátott projekt a „Tehetségek Magyarországa” elnevezést kapta, s 400.000 Ft-tal 2 csoportos tehetségsegítő programot finanszírozott. Az összeget főképp a kézműves foglalkozásokhoz szükséges anyag- és eszközbeszerzésre fordíthattuk, de rendezvények szervezését is segíthettük ebből. Kiegészítő tevékenység keretében Pápára és Veszprémbe látogattunk el.

A „Tér, forma, kontempláció, geometrizmus” című, NTP-MOI-16-0141 azonosítószámú pályázat megvalósítására 1.000.000 Ft támogatást nyert a művészeti iskolánk. A program célja a korábbi években konzekvensen egymásra épülő tematikák és tevékenységkörök keretében az alap-, a szakirányú és a kreatív kompetenciák fejlesztése volt. Ennek érdekében elsősorban képzőművészeti műhelyfoglalkozások valósultak meg, melyeket drámafoglalkozásokkal egészítettünk ki. A tanulók múzeumpedagógiai foglalkozásokon is részt vehettek a budapesti Műcsarnokban és a Ludwig Múzeumban, továbbá előadást szerveztünk a számukra, melynek megtartására dr. Vándor László régészt kértük fel. A program zárórendezvényeként szerveztük meg iskolánk Művészeti bemutatóját.

Az NTP-TV- 16-0136 kódjelű projekt az iskolánk által elindított felmenő rendszerű komplex tanulmányi verseny, a KGYTK újbóli megszervezését segítette. Az idei évben 1.000.000 Ft támogatást nyertünk, melyet 4 regionális és 1 országos forduló megrendezésére fordítottunk. A XVI. országos döntő megrendezésére május 8-án, a budapesti Demjén István Református Általános Iskolában került sor. Minden résztvevő és felkészítő pedagógus elismerő oklevélben részesült, illetve az országos döntőben résztvevő tanulók könyvjutalmat kaptak.